top of page

Blogi

Kuidas teha ehtsaid maisitortillasid kodus Eestis

Kasutades traditsioonilist Mehhiko tortilla maisijahu La Tiendast


Kui elad Eestis, Lätis või Leedus ja soovid avastada tõelist Ladina-Ameerika kööki, siis nüüd on aeg õppida valmistama värskeid maisitortillasid kodus.

Unusta säilitusainetega poewrapid – vaid kahe koostisosaga ja õige jahuga saad valmistada soojad, gluteenivabad tortillad, just nagu Mehhikos. Ja jah, võti on ehtsas tortilla maisijahus, mis on nüüd saadaval La Tienda.

Maseca mexican tortillas

Mis on tortilla maisijahu?


Kõik maisijahud ei ole samad. Traditsiooniliste Mehhiko tortillade valmistamiseks kasutatakse masa harina-t ehk nixtamaliseeritud maisijahu. See tähendab, et maisi on keedetud ja leotatud lubjavees (kaltsiumhüdroksiidis), seejärel kuivatatud ja jahvatatud – protsess, mis parandab maitseid, tekstuuri ja toiteväärtust.


Maseca tortilla maisijahu on:

  • Loomulikult gluteenivaba

  • Kiudainerikas

  • Tõeliselt autentse maitsega

  • Asendamatu Ladina-Ameerika toitudes


🛒 Saadaval La Tienda:


  • 100% nixtamaliseeritud maisijahu

  • Ideaalne tortillade, tamalide, pupusade ja muu valmistamiseks

  • Gluteenivaba ja vegan

  • Imporditud Mehhikost



👨‍🍳 Kuidas teha maisitortillasid kodus (samm-sammult)


Sul ei ole vaja erivarustust – ainult oma käsi, praepann ja see eriline jahu.

Koostisosad:

  • 2 tassi tortilla maisijahu

  • 1½ tassi sooja vett

  • Näputäis soola (valikuline)l)


Maseca mexican corn flour in Estonia

Juhised:

  1. Valmista tainas: Sega jahu ja sool kausis. Lisa soe vesi aeglaselt, segades kätega, kuni saad sileda ja pehme taina. See peaks tunduma nagu plastiliin – ei kleepuv ega kuiv.

  2. Vormi ja jaga: Tee väiksed pallikesed (golfipalli suurused). Kata niiske rätikuga, kuni töötled.

  3. Litsu tortillad: Kasuta tortilla pressi, kui sul on, või rulli kahe küpsetuspaberi vahel tainas lamedaks.

  4. Küpseta: Kuumuta kuiv mittenakkuv pann või malmpann keskmisel kuumusel. Küpseta iga tortillat umbes 1 minut kummalgi poolel, kuni see on kergelt kuldne ja pehme.

  5. Serveeri soojalt: Hoia tortillad köögirätikus, et need jääksid pehmeks ja soojaks.


Maseca flour pack with tortillas filled with beans and cheese on a plate. Bowl of flour and red salsa beside.

Milleks saab maisitortillasid kasutada?


Isetehtud maisitortillad on mitmekülgsed, maitseküllased ja palju tervislikumad kui töödeldud poewrapid. Proovi neid:


  • Takodega (kana, köögiviljad, veiseliha, oad…)

  • Kuesadiillades sulava juustuga

  • Enchiladades, ahjus tšillikastmega küpsetatud

  • Tostadades või ahjus tehtud nachodes

  • Wrapides või gluteenivaba võileiva asendajana




🧠 Korduma kippuvad küsimused

  • Kas tortilla maisijahu on sama mis maisijahu või polenta?

    Ei – tortilla jahu on nixtamaliseeritud ja palju peenema tekstuuriga. Tavaline maisijahu või polenta ei sobi tortillade tegemiseks.

  • Kas ma vajan tortilla pressi?

    See aitab kaasa, aga ei ole kohustuslik. Võid kasutada küpsetuspaberit ja taignarulli või vajutada käsitsi.

  • Kas ma saan isetehtud tortillasid külmutada?

    Jah! Lase neil jahtuda, aseta küpsetuspaberitükkide vahele ja pane õhukindlalt sügavkülma.


🌍 Kust osta tortilla maisijahu Eestis?


👉 La Tiendast leiad ehtsa tortilla maisijahu, mis on spetsiaalselt imporditud, et saaksid valmistada tõelisi Mehhiko tortillasid kodus. Toimetame üle Eesti, Läti ja Leedu – nii saad nautida Ladina-Ameerika retsepte sõltumata oma asukohast.


Aitäh, et lugesid!

Kas oled valmis tooma Mehhiko oma kööki?

Telli oma tortilla maisijahu juba täna ja proovi nädala jooksul oma esimest isetehtud tortillat.

 
 
 

Comentarios


bottom of page