top of page

Blogi

Kuidas teha pandebonosid kodus Coexito seguga (Pehmed ja juustused Kolumbia kuklid La Tiendast Eestis)

Updated: Jun 13

Otsid mõnusat ja lihtsat Ladina-Ameerika retsepti, mida nautida Eestis, Lätis või Leedus? Pandebonod – pehmed, juustused Kolumbia kuklid – on ideaalne valik.


Kui oled otsinud, kuidas teha ehtsaid Kolumbia pandebonosid Baltikumis või juustuleiba valmisseguga, leiad sellest postitusest kõik vajaliku.


🧀 Mis on pandebonod?


Pandebonod on traditsioonilised Kolumbia juustuleivad, tuntud oma vastupandamatu tekstuuri ja soolaka maitse poolest. Need väikesed, ümmargused leivakesed valmistatakse maniokitärklise, maisijahu ja juustuga – muutes need loomulikult gluteeniväheseks (kuid mitte gluteenivabaks).

Seest veidi nätsked, väljast kergelt krõbedad – parimad soojalt, otse ahjust. Kolumbias süüakse pandebonosid hommikusöögiks või pärastlõunaseks snäkiks, sageli koos kohvi või rikkaliku vahuse kuuma šokolaadiga.


💡 P.S. Meil on saadaval ka maitsev Kolumbia kuum šokolaad, et kogemus oleks täielik!



🛒 Toode: Coexito Pandebono Mix (240g)


La Tiendas pakume Coexito Pandebono Mixi, mis sisaldab:

  • Maisijahu

  • Maniokitärklis

  • Suhkur

  • Sool



Säilitamine: Hoida jahedas ja kuivas kohas.

Taimetoidule sobiv.

Ei ole gluteenivaba.

Päritoluriik: Kolumbia


👨‍🍳 Kuidas teha pandebonosid samm-sammult


Koostisosad:

  • 250g Coexito Pandebono Mix

  • 150g riivitud valget juustu (nt feta)

  • 1 muna

  • 1 spl võid (valikuline, lisarikkalikkuseks)

  • 1–2 spl vett või piima (vajadusel)


Juhised:


  1. Sega kausis pandebono segu ja riivitud juust.

  2. Lisa muna ja soovi korral või. Sega ühtlaseks.

  3. Lisa vähehaaval vett või piima, kuni moodustub pehme, vormitav tainas.

  4. Vormi väiksed pallid (pingpongi palli suurused).

  5. Kuumuta ahi 180°C-ni.

  6. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud plaadil 18–22 minutit, kuni kuklid on kerkinud ja kuldpruunid.

  7. Lase 2–3 minutit jahtuda ja naudi soojalt.


🧠 Nõuanded täiuslikeks pandebonodeks


  • Soovid eriti pehmeid kukleid? Kasuta vee asemel piima.

  • Eelistad magusamat versiooni? Lisa 1 tl suhkrut.

  • Juust on võtmekoht! Soolased juustud nagu feta või brinza sobivad Baltikumis suurepäraselt.


💬 Korduma kippuvad küsimused


CKas saan kasutada kohalikke juustusid Eestist või Lätist?Kindlasti! Feta, brinza või riivitud halloumi on suurepärased kohalikud alternatiivid.

Kas need on gluteenivabad?Segu ei ole gluteenivaba, kuid sisaldab maniokitärklist, mis ise on gluteenivaba.

💡 Märkus: Kuigi toode sobib taimetoitlastele, sisaldab see piimatooteid ja muna, ning ei sobi inimestele, kellel on gluteeni- või laktoositalumatus. Kontrolli alati pakendi infot allergeenide kohta.

🌟 Miks sulle see retsept meeldib?


Kui oled mõelnud, kuidas küpsetada Kolumbia pandebonosid Eestis või mida teha Coexito Pandebono Mixiga – see juhend on sinu jaoks. Lihtne, maitsev ja suurepärane viis jagada Ladina traditsioone oma kodus.

Aitäh, et lugesid!

Avasta veelgi rohkem Ladina retsepte ja leia kõik vajaminev meie Eesti e-poest – La Tiendast.


 
 
 

Comments


bottom of page